Historie & oprichters

Na hun werkzame leven begon het werk voor Gerard en Corrie van Beurden pas echt. Oorspronkelijk zijn ze afkomstig uit De Lier, in het Westland, waar Gerard een start maakte als wagenmaker en carrosseriebouwer. Al meer dan vijfenveertig jaar wonen ze inmiddels in Noord-Brabant en runden ze gezamenlijk een bedrijf.

Na de overdracht van het bedrijf aan de zonen, werd er voor de vrijkomende tijd een nieuwe activiteit ontwikkeld. Met zijn oorspronkelijke herkomst als wagenmaker ontstond bij Gerard het idee een rijtuig te restaureren. In de loop van de jaren werd het interessant dit ook aan andere mensen te laten zien. Dit vormde het ontstaan van het Rijtuigmuseum De Koetserij van Landgoed Het Broeck, waarvan de collectie in 20 jaar is ontwikkeld.

Het contact met regionale kunstenaars bracht Gerard en Corrie er toe een beeldentuin en expositieruimten te realiseren. Dit leidde tot een ruime collectie met  o.a. werk in steen, hout, brons en glas. Na het beëindigen van de restauratieperiode werd het atelier omgebouwd tot theater, waar nu films over restauratiewerkzaamheden, live concerten en operavoorstellingen op groot scherm te zien zijn.

Gerard en Corrie verwelkomen u graag als gastheer en gastvrouw voor uw bezoek aan het Landgoed Het Broeck.